dilluns, 16 de juny del 2014

ESTAMENTS SOCIALS





EL REI
De què s'encarregava el rei?
S'encarregava de dirigir les campanyes militars i de demanar impostos quan hi havia guerres. 
Com es vestia els rei?
Els reis vestien amb una túnica llarga que tenia una obertura al davant per poder anar a cavall anomenada brial. Les pells per fer el vestit normalment eren de conill o d'ovella.
Què menjava el rei?
Els reis menjaven el mateix que els nobles. Menjaven: carn, diferents varietats de peix, mongetes, llegums com llenties i cigrons, alls i ceba, fruita... Els més importants eren el pa i els ous que es feien servir per molts plats i eren els aliments bàsics.


ELS NOBLES
De que s'encarregaven els nobles?
Eren bàsicament guerrers i s'encarregaven de protegir la població en cas de guerra. Com que eren els únics que podien utilitzar armes, controlaven a la resta de la població. No treballaven mai. 
Com vestien els nobles?
Els homes portaven unes mitges que es posaven amb camises llargues o vestits llargs. Les dones portaven uns vestits llargs fins als peus i brodats amb brillants portaven bosses de tela. 
Què menjaven els nobles?
Els nobles menjaven el mateix que els reis. Menjaven carn, peix, llegums, all, ceba, fruita, ous i pa.



ELS MONJOS
De què s'encarregaven els monjos?
Es dedicaven a pregar a Déu pels membres dels altres estaments. Posseïen grans terres i cobraven l'impost del delme per mantenir-les. 
Com vestien els monjos?
Vestien segons el tipus de monjo que eren. La majoria portaven un vestit que els arribava fins als peus. 
Què menjaven els monjos?
El que menjaven més sovint era pa, sopa i verdura. Altres vegades menjaven ous, fruita i formatge. En ocasions especials menjaven carn i peix.

ELS PAGESOS
De què s'encarregaven els pagesos?
La majoria treballaven al camp, llauraven la terra i tenien cura del bestiar. Cultivaven cereals com el blat i l'ordi i llegums com els cigrons i els pèsols. La producció agrícola resultava escassa. 
Com vestien els pagesos?
Vestien amb peces de llana gruixudes. Els homes es posaven un guardapits que era semblant a una armilla. Les dones portaven faldilles de llana llargues i mantons. 
Què menjaven els pagesos?
S'alimentaven del que conreaven i pescaven però el senyor els en treia una part. Bevien aigua però si conreaven molt raïm llavors podien beure vi.

8 comentaris: